Savaş mağduru çocuklar için 'bez bebek'

Terme Halk Eğitim Merkezi'nde "Minik Yüreklere Bayram Olsun Projesi" kapsamında kadın kursiyerlerin yaptığı bez bebekler, Suriye'de yetimhanede kalan çocuklara gönderiliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsun'un Terme ilçesinde, Halk Eğitim Merkezince ev hanımlarına yönelik açılan, İŞKUR destekli kursta, "Minik Yüreklere Bayram Olsun Projesi" kapsamında yapılan bez bebekler, Suriye'de yetimhanede kalan çocuklara gönderiliyor.

Terme Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nur Yasemin Akbulut, yaptığı açıklamada, Suriye'deki çocuklar için bir şeyler yapmak istediklerini, bu kapsamda açtıkları kursta kursiyerlerin bez bebek yaptığını söyledi.

Mart ayı sonunda açılan ve 20 kursiyerin katıldığı kursta yapılan 750 bez bebeği ve taçları Suriye'deki yetimhanelerde kalan çocuklara Ramazan Bayramı öncesinde ulaştırdıklarını ifade eden Akbulut, ikinci partinin gönderilmesi için hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.

Akbulut, kursun bu ay sona ereceğini, 750 bebek daha yaparak Suriye'ye göndereceklerini belirtti.

"Geceleri uyurlarken bebekler başuçlarında olsun"

Öncelikli olarak Suriye'deki iç savaşta yetim kalan çocuklar için bebek yaptıklarına işaret eden Akbulut, şunları söyledi:

''Kursiyerlerimizle karar verdiğimizde çok heyecanlandık. Projemizi yöneticilerimizle paylaştık. Projemiz desteklenince çalışmalara başladık. Herkes farklı bir tasarım bez bebek yapıyor. Çocuklar geceleri uyurken bebekler başuçlarında olsun, hatta sarılsınlar istedik. O nedenle çocuklara şirin görünecek ve beğenecekleri tasarımlar yaptık. Tavşan, bebek, baykuş, maymun, ayıcık, kedi, köpek gibi tasarımlar yaptık. Çeşitli boy ve ebatlarda farklı renklerde tasarımlar yaptık. Yapılan bebekler Suriye'deki bir yetimhaneye gönderildi ve orada teslim edilirken çeşitli fotoğraflar paylaşıldı. Bütün kursiyerlerimizle bu paylaşımları görünce çok duygulandık. Çok mutlu olduk. Şimdi daha büyük bir gayret ve heyecanla kurs sonuna kadar ikinci parti bez bebekleri yapmaya gayret ediyoruz.''

"Savaş mağduru yetimler de mutlu olsun"

Kursa katılan 47 yaşındaki Yasemin Kara, "Kursta yapılan bebeklerin Suriye'deki çocuklara gönderilmesi gündeme gelince çok duygulandım çünkü benim torunum yaptığım bez bebeğe çok sevinmişti. İstedim ki Suriye'de annesi ve babası olmayan savaş mağduru yetimler de mutlu olsun. Bundan dolayı kursa devam ediyorum. Yetim çocuklar için bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor." diye konuştu.