Ayakkabı sektörünün kalbi Bursa’da atıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Network Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen ve Türkiye’deki ayakkabı üreticilerini aynı çatı altında buluşturan 2. BURSAF Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı, kapılarını tedarikçilere açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) – ‘Yaz Sezonu’ temasıyla planlanan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden 46 firmanın iştirak ettiği fuar, 8 Aralık tarihine kadar açık kalacak. 2. BURSAF Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı’nda, firmalar arası ikili görüşmeler de sektöre önemli katkı sağlayacak. 40 ilden sektör bileşenlerinin yer aldığı organizasyonun açılışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Rıfat Aygüler, Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, BTSO Deri Komitesi Başkanı Ramazan Kuneroğlu ve Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker tarafından birlikte yapıldı.

Fuarın açılış töreninde konuşan Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, İstanbul korkusuna rağmen Bursa’da düzenlenen fuarlardan bekledikleri etkiyi aldıklarını ifade etti. Konuşmasında, sektörün asıl ihtiyacının ihracat olduğunu, bu konuda Çin’in rol model olması gerektiğini kaydeden Aydan, “Çin, ihracatıyla piyasalara hakim oldu ve güçlendi. Bunun için biz de ihracata yönelmeliyiz. Eğer bunu yapmazsak, kendimizi başarılı saymıyorum. Bundan sonraki organizasyonlarda özellikle dış piyasalardaki alıcıları Türkiye’ye getirmeliyiz” dedi. Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Rıfat Aygüler de, deri ürünleri sanayisinde merkez olmak istediklerini açıkladı. Düzenlenen fuarın bu hedefe hizmet ettiğini söyleyen Aygüler, bir sonraki fuar katılımcılarına Deri OSB olarak yüzde 50 hibe destek vereceklerini ifade etti. Deri ürünleri ihracatının şu anda 2 milyar dolar olduğunu, bu rakamın 10 milyar dolara çıkarılmasının gerektiğini kaydeden Aygüler, bunun da rekabetten geçtiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, yaptığı konuşmada, 2018 yılında bu anlamda 8 etkinlik düzenlediklerini ve yılsonuna kadar bu sayıyı 11’e çıkarmak istediklerini kaydetti. Bursa’nın fuarcılık alanından daha fazla pay alabilmesini sağlamak ve ilgili sektörlere hareket kazandırmak adına bu tür organizasyonları planladıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Bunlardan 8.’si olan 2. BURSAF Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı, sektörün önde gelen ayakkabı üreticileri ile tedarikçilerini bir araya getiriyor. Haziran ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarın aynı yıl içinde ikincisinin düzenlenmesi, sektörün hareketli olduğunu ve Bursa açısından önemini gösteriyor” dedi. Aktaş, sektörün önde gelen 43 firmasının katıldığı etkinliğin hem ayakkabı ve deri endüstrisine hem de fuar sektörüne ivme katacağına inandığını vurguladı.

Bursa Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin, BTSO Deri Komitesi Başkanı Ramazan Kuneroğlu ve Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasar Eker de törende hazır bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir