İzmir 'Su Zirvesi'ne evsahipliği yapacak

Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi 8 Ekim’de İzmir’de gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR (DÜNYA) - Türkiye’nin dört bir yanından ve pek çok ülkeden konusunda değerli bilim insanları, kamu ve özel sektörün yöneticileri, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, su ve kanalizasyon idareleri, bu alanda faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenler Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi için 8 Ekim’de İzmir’e gelecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi, 08 – 10 Ekim 2015 tarihlerinde Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Kongrenin başkanlığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yürütülecek.
Öte yandan Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi ile eş zamanlı olarak Kent Expo - Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı 3. kez İZFAŞ tarafından gerçekleştirilecek.

Su yönetiminin küresel, bölgesel ve bireysel boyutlarının ele alınacağı kongrede; su kaynakları, su tasarrufu, sel sularının kontrolü/yönetimi, geri kullanım, su stratejileri, sürdürülebilir altyapı ve kamu hizmetleri, enerji verimliliği konularına yer verilecek.

Ayrıca, etkinliğin ikinci günü kongreye davetli olan Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlerinin (ESKİ, İSKİ, İSU, MUSKİ) katılımı ile su yönetimine idarelerin yaklaşımı ve farklı bakış açılarının tartışılacağı bir panel de gerçekleştirilecek. Bu kongre ile su yönetiminde yetkili kurumların, su kaynaklarının belirlenmesi, geliştirilmesi, işletilmesi, bakımı ve korunması, yönetim kademelerindeki sorunların belirlenmesi, tartışılması ve çözüm yöntemlerinin araştırılması konularında elde ettikleri deneyim, bilgi ve çözüm birikimlerini paylaşacakları, ortak değerlendirme ve çözüm önerilerini sunacakları bir platform oluşturulması hedefleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir