Üretime 'yenilik' katanlar BTSO İnovasyon Ligi'nde

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), iş dünyasında Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için hayata geçirdiği İnovasyon Ligi Projesi’ne başvurular, 30 Eylül’de sona eriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA-BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, inovasyonun ve katma değerli üretimin; çetin bir rekabetin yaşandığı günümüzde dünya pazarlarındaki konumu belirleyen temel unsurlar olduğunu söyledi.

Ülkelerin inovasyon faaliyetlerini çok boyutlu bir zeminde inceleyen Küresel İnovasyon Endeksi’ne göre Türkiye’nin her geçen sene yükselişte olduğunu ifade eden Burkay, “Bu endekse göre; 2015 yılında 58. sırada kendine yer bulan ülkemiz, 128 ülke içerisinde bu yıl 16 basamak birden yükselerek, 42'nci sırada yer aldı. Ar-Ge’ye, inovasyona ve tasarıma yapılan yatırımlar, bu topraklarda yaşayan insanımızın geleceğine yapılan yatırımlardır. Türkiye ekonomisinin lider şehirlerinden biri olan Bursa’mız da inovasyon kültürünün yaygınlaşmasına öncülük ediyor” dedi.


Burkay, "Bursa Büyürse Türkiye Büyür" anlayışıyla gerçekleştirilen çalışmalardan biri olan "BTSO İnovasyon Ligi"ne BTSO üyesi firmaları davet ederek, “Türkiye'nin dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içinde yer alması, ancak artan etkili inovasyon çalışmaları ile mümkün olacaktır. Bilim ve teknolojiyi, inovasyonu, Ar-Ge’yi ve tasarımı ürünlerimize yansıtabilirsek, yüksek katma değer oluşturabilir ve hedeflerimize de ancak bu şekilde ulaşabiliriz. 30 Eylül tarihinde başvuruları sona erecek ‘BTSO İnovasyon Ligi’ne BTSO üyesi firmalarımızın katılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir