Dolar, dar bantta dalgalandı

Dolar/TL dar bantta dalgalı bir seyir izledi, piyasalar Trump'ın yarınki konuşmasını bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde dar bantta dalgalı bir seyir izlerken, piyasalar ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın yapacağı konuşmayı bekliyor.

İzleyeceği politikalar hakkında yarın ABD Kongresi'ne hitaben ilk konuşmasını yapacak olan Trump'ın, yatırım harcamaları ve vergi politikaları hakkında ipuçları vermesi bekleniyor. Bazı uzmanlar konuşmanın yeterli ayrıntı içermemesi halinde yatırımcıların hayal kırıklığına uğrayacağını ve dolar üzerinde baskı oluşacağını düşünüyorlar.

Bu sabah güne 3.60 civarında başlayan dolar/TL, gün içinde 3.5810-3.6058 bandında dalgalandıktan gün sonunda 3.5926/3.5941 seviyesinde yer aldı.

Geçen hafta 3.5560'a kadar gerileyen dolar/TL haftanın son işlem gününde gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde risk iştahının kar satışlarıyla terse dönmesiyle yönünü yukarı çevirerek haftayı 3.60 seviyesinde tamamlamıştı.

Öte yandan Merkez Bankası'nın (TCMB) Ocak ayından bu yana uyguladığı sıkı likidite politikası TL'yi pozitif etkiliyor. Dolar/TL bu dönemde tarihi zirve olan 3.9417'den yönünü aşağı çevirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir