TOBB'un arazisinde m2 fiyatı Boğaz'la yarışıyor

TOBB'un Zeytinburnu arazisi üzerinde hayata geçirilecek Yedi Mavi'de satışlar başladı. Yüzde 80'i yeşil alan olan deniz manzaralı projede metrekare fiyatı 13 bin TL'den başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Zeytinburnu Kazlıçeşme'de hayata geçirilen projeler birer birer satışa çıkıyor. Geçen hafta aynı bölgede satışa çıkan Büyükyalı projesinden sonra bu haftada Kalkavan Yapı, Hasan Sever İnşaat ve Gül Yapı tarafından İstanbul Zeytinburnu'nda TOBB'un arazisi üzerinde hayata geçirilen Yedi Mavi projesinde satışlar başladı. Her iki projede metrekare fiyatları 13 bin TL'den başlarken, daire fiyatları da 1 milyon TL'nin üzerinde satışa çıktı. Son zamanların en yüksek metrekare fiyatlarıyla satışa çıkan iki proje ile bölge, Boğaz fiyatlarına yaklaştı. 63.5 dönüm arazide; konut-rezidans, ofis, AVM ve apart otelin yer alacağı Yedi Mavi projesinde, ilk etapta 848 dairelik bölüm satışa çıktı. 7 katlı 6 bloktan oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1'lerin yer alıyor. Daire büyüklüklerinin 75 ila 400 metrekare arasına değiştiği Yedi Mavi'de metrekare fiyatları ise 13 bin liradan başlıyor. Projede en ucuz dairenin fiyatı 1.2 milyon TL, en pahalı dairenin fiyatı ise 7.5 milyon TL olarak açıklandı.

2 milyar TL ciro bekleniyor

Düzenlenen toplantıda konuşan Kalkavan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Kalkavan, TOBB ile yüzde 50-50 hasılat paylaşımı şeklinde anlaştıklarını belirterek, projenin yüzde 80'inin yeşil alan olduğunu ve dairelerin de yüzde 80'inin denizi gördüğünü kaydetti. Gül Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül de, 2 milyar TL ciro bekledikleri projenin ilk olarak konut kısmını satışa çıkardıklarını vurguladı. Ofis, mağaza ve otel bölümünü kiralayacaklarını ifade eden Gül, "Konutta yaklaşık 110 bin metrekarelik alan satacağız. Metrekare fiyatlarımız ise 13 bin liradan başlayacak" dedi.

Yabancıya konut satmayacak

Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever ise, haziran ayında ön satışa başladıklarını belirterek, "O zamandan bu yana geçen üç aylık süreçte projenin yaklaşık yüzde 18'ini sattık. Yedi Mavi günden güne kazandıracak bir proje olduğu için yatırımcının uzun zamandır beklediği bir proje" diyerek, ön satıştan bu yana geçen 3 aylık sürede yatırımcıya yaklaşık yüzde 10 kazandırdıklarını dile getirdi. 1 ay sürecek lansman döneminde yüzde 10 indirim uygulayacaklarını belirten Sever, Şubat 2019'da teslim edilecek projenin bittiğinde yatırımcıya yüzde 60-70 kazandıracağını ifade etti. Projede özellikle yerli müşteriye odaklandıklarını kaydeden Sever, "Elimizden geldi kadar yabancıya satmayı düşünmüyoruz.

GYODER'in kampanyasına yüzde 15'lik peşinatla katıldı

Bankaların faizleri yüzde 1'in altına çekmesi, 150 metrekare ve üzerindeki dairelerde KDV oranın düşürülmesi ve gayrimenkul sertifikasının yasalaşmasının sektörün, ekonominin canlanmasına büyük katkı sağladığına ve daire sahibi olmak isteyenler ve yatırım yapmak isteyenler için ise kaçırılmayacak bir fırsat doğduğuna dikkat çeken Sever, şöyle konuştu: "Biz de bu bağlamda üzerimize düşeni yaparak Emlak Konut ve GYODER'in yaptığı kampanyalarda belirlenen peşinatın da altında bir peşinatla satışa çıkıyoruz. Bu kampanyamız kapsamında yüzde 15 peşin vererek ister 120 ay yüzde 0.70 faiz oranıyla, ister 60 ay yüzde 0.42 faiz oranıyla Yedi Mavi'den lansman süresince daire sahibi olunabilecek ayrıca kendi bünyemizde çeşitli ödeme planları da sunuyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir