'Faiz artışı için çok erken'

New York Fed Başkanı Dudley, küresel ekonomik büyümenin ivme kaybetmesi nedeniyle ABD'de faizleri artırmaktan söz etmek için çok erken olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

New York Fed Başkanı William Dudley, Perşembe günü Brookings Institutions konferansı sırasında İtalyan Corrier Economia gazetesine yaptığı, ancak bugün yayımlanan açıklamalarına göre "Durum son birkaç ayda değişti" dedi. 

Sözlerini "Faizleri 2015 sonunda artırabileceğimizi düşündüğümüz doğru, ancak finans piyasalarındaki çalkantı, ılımlı küresel büyüme, enerji fiyatları ve makro-ihtiyati dengesizlikler süreci yavaşlatıyor" şeklinde sürdüren Dudley, "Faiz artırımını düşünmek için hala çok erken" dedi. Dudley, Brookings Institution konferansında yaptığı konuşmada, ABD ekonomisinin tahminleri doğrultusunda ılımlı büyümeyi sürdürmesi halinde faizleri Aralık ayında artırmayı değerlendirebileceğini söylemişti. Fed Eylül ayında faizleri artırmak yerine sabit tutarak piyasaları şaşırtmıştı.

Fed Başkanı Janet Yellen ve kıdemli Fed yetkilileri bu yılın sonuna kadar faizlerin artırılabileceğini ifade etmişlerse de, iki Fed yetkilisi geçen hafta faiz artırımı konusunda temkinli olunması gerektiğini belirtmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir