'Kreditörlerin şantajı devam ediyor'

Syriza Partisi parlamento grup sözcüsü Filis, "Kreditörlerin önerileri şantajın devam ettiğini gösteriyor"dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Syriza'nın parlamento grup sözcüsü Nikos Filis, uluslararası kreditörlerin Brüksel'deki görüşmelerde Yunanistan'a sundukları karşı önerilerin, Yunanistan'a 'şantaj'ın devam ettiğini gösterdiğini söyledi. 

Filis, "Kreditörlerin imha edici tedbirlerin yeniden masaya getirmeleri, Yunanistan'a karşı şantajın doruk seviyeye ulaşmakta olduğunu gösteriyor" diye konuştu.Filis, Mega TV'ye açıklamasında Brüksel'deki müzakerelerde Yunan tarafınnın borç rahatlatması ve fonma konuları üzerinde durmaya devam ettiğini de belirtti.

"Kreditörlerin yeni talepleri absürd"

Öte yandan Yunanistan'da Başbakan Çipras'a yakın olduğu bilinen isimlerden biri olan Devlet Bakanı Alekos Flabouraris, uluslararası kreditörlerin dün Yunanistan'ın önüne koydukları revize talep listesini 'absürd' olarak tanımladı. 

Flabouraris, "Yunanistan, yoksullar yerine yüksek gelirli kesimleri vuracak onurlu bir anlaşma istiyor" diye konuştu.

Eurogroup yeniden toplanacak

Euro Bölgesi Maliye Bakanları'nın Yunanistan'ı görüşmek için dün akşam yaptıkları toplantı, kreditörler ile Yunanistan arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması nedeniyle bir saatten kısa sürdü. Kreditörlerden Yunanistan konusunda bir tavsiye kararı gelmemesi sonrasında Eurogroup bugün Türkiye saati ile 14.00'te yeniden toplanacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir