'Putin'in enerji tehdidini daha ciddiye almalıyız'

İngiltere Enerji Bakanı Davey, İngiltere ve dünya, Putin'in enerji tehdidini daha fazla ciddiye alması gerektiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - İngiltere Enerji Bakanı Ed Davey, "ülkesinin ve dünyanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in enerji tehdidini daha fazla ciddiye alması gerektiğini" söyledi. 

İngiltere'de 2010 yılında göreve gelen koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Partili Enerji Bakanı Ed Darvey, Ukrayna kriziyle ilgili İngiliz basınına yaptığı açıklamada, İngiltere ve diğer ülkelerin Putin'in "saldırganlığını" daha fazla ciddiye alması gerektiği vurgulayarak, "Çünkü Rusya'nın saldırganlığı Avrupa'nın enerji güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturuyor" uyarısında bulundu. 

Ed Davey, Putin'in "Ukrayna'ya doğalgaz boru hattını kapatmak" tehdidinin İngiltere'de gaz fiyatlarını yükseltebilecek ve ekonomiye zarar verebilecek şekilde Avrupa genelindeki kaynakları tehlikeye soktuğunu ifade etti. 

"Birleşik Krallık, Avrupa ve dünya Putin'in agresifliğini çok daha fazla ciddiye almalı" diyen Davey, "Amerikalı, Japon, diğer Avrupalı ve uluslararası ortaklarla planlar yapılmasının gerekliliğini vurguladı. 

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti'nin Birleşik Krallık'ın kıyılarındaki rüzgar enerjisini kısıtlama politikasının "akılsızca" olduğunu savunan Davey, "Bu fiyatları yükseltecek, Putin'in komşu ülkelere büyüyen düşmanlığı karşısında İngiltere'nin enerji güvenliği üzerinde daha fazla baskı oluşturacaktır" dedi. 

Davey, 5-6 Mayıs'ta İtalya'nın başkenti Roma'da yapılacak G7 Enerji Bakanları toplantısına katılacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir