AB, Yunanistan'dan 'özelleştirme' istiyor

AB Liderleri Yunanistan'a yapacakları 12 milyar euroluk kredi diliminin aktarılması için özelleştirme ve kemer sıkma programının parlamentodan geçirilmesini istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - AB devlet ve hükümet başkanları, 12 milyar euroluk kredi dilimini serbest bırakmak için Yunanistan'dan 50 milyar euroluk özelleştirme programı ve 28 milyar euroluk kemer sıkma önlemlerinin parlamentoda onaylanmasını talep etti.

Zirve kararlarında, Yunan parlamentosunun özelleştirme ve bütçe kesintileriyle ilgili düzenlemeleri acil olarak yasalaştırması istendi.

Kararlarda, Yunanistan için düşünülen ikinci kurtarma paketi kapsamında bankalardan ellerindeki Yunan tahvillerinin vadesini gönüllü olarak uzatmalarının talep edileceği belirtildi.

Euro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) ortaklaşa hazırladığı 110 milyar euroluk kredi paketiyle geçen yıl 'kurtarılan' Yunanistan'ın iflas etmemesi için 12 milyar euroluk 5'inci dilimin en geç temmuz ayında Atina'ya ödenmesi gerekiyor.

Yunan parlamentosunun, halkın büyük tepki gösterdiği özelleştirme programı ve kemer sıkma önlemlerini gelecek hafta görüşmesi bekleniyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir