ABD Başkanı Trump, Asya turunu tamamladı

ABD Başkanı Donald Trump, 12 gün süren Asya turunun çok başarılı geçtiğini ve ABD'nin Asya ülkeleriyle bütçe açığını kapatma konusunda önemli adımlar attıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, 12 günlük Asya turunu tamamladı. Filipinler'in başkenti Manila'da Air Force One uçağına binmeden önce konuşan Trump, gezisinin ABD'nin bölge ülkeleriyle ticaret açığını kapatma konusunda çok başarılı geçtiğini söyledi.

AFP'nin haberine göre Trump, ""Üst düzeyde birçok arkadaş kazandım. Bence bu gezi sonucunda elde edeceğimiz meyveler inanılmaz olacak. ABD'nin adil bir ticarete açık olduğunu açıkça anlattık" dedi.

Öte yandan Trump'ın, Manila'da düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) zirvesinin son toplantılarına katılmadığı, zirvede ABD adına görüşmeleri Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yürüteceği kaydedildi.

Trump'ın Japonya, Vietnam, Çin, Güney Kore ve Filipinler'i kapsayan ziyaretinde, bölge ülkeleriyle ticari ilişkiler ve Kuzey Kore krizi görüşmelerin merkezindeydi. 

ABD Başkanı Trump: Çin'i suçlamıyorumABD Başkanı Trump: Çin'i suçlamıyorum

 Çin'le anlaşma belirsizliği

Trump'ın turunun en önemli ayağı olan Çin gezisinde, iki ülke arasında 250 milyar doları aşkın ticaret anlaşması imzalandığı açıklanmıştı. Trump da, Çin'le yapılan anlaşmaların iki ülke arasında ABD aleyhine dev ticaret açığını azaltacağını söylemişti.

Ancak uzmanlar, anlaşmaların büyük bölümünün bağlayıcı olmadığını ve nihayete ulaşmasının hala belirsiz olduğunu vurguluyor.

Trump: Kuzey Kore lideri ile arkadaş olsak güzel olurduTrump: Kuzey Kore lideri ile arkadaş olsak güzel olurdu