Alman firmaların ihracat beklentisi arttı

Almanya'da nisanda 13,8 olan İhracat Beklenti Endeksi mayısta 14,7 puana çıkarak Ocak 2014’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
Merkezi Almanya’nın Münih kentinde bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya için mayıs ayı ihracat beklentileri anketinin sonuçlarını yayımladı. Rapora göre Almanya'da Ifo İhracat Beklenti Endeksi, bu ay 14,7 puana yükselerek Ocak 2014’ten bu yana görülen en üst seviyeye çıktı.


Ifo Başkanı Clemens Fuest ankete ilişkin yaptığı açıklamada, Almanya'da nisan ayında 13,8 puan olan İhracat Beklenti Endeksinin mayısta 14,7 puana çıktığını ve bunun Ocak 2014’ten bu yana kaydedilen en yüksek seviye olduğunu bildirdi.

Alman ihracatçılar arasındaki güvenin bu ay daha da yükseliş gösterdiğini aktaran Fuest, Alman ihracatının artmaya devam ettiğini dile getirdi.

Fuest, neredeyse tüm sektörlerin ihracatta artış beklediğini belirterek, "Ankete katılanların neredeyse yarısının ihracatında yükseliş beklediği hazır giyim imalatçısı, en iyimser sektör oldu. Makine imalatçıları da yurt dışından gelen siparişlerin daha fazla artmasını bekliyor. Bu sektördeki endeks Şubat 2011'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Elektronik ürünler sektöründe beklentiler aşağı yönlü ancak güçlü kalmaya devam ediyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir