”Almanya Yunanistan'a yardıma hayır diyebilir”

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, yardımın Yunanistan'ın sıkı tasarruf tedbirlerini kabul ederek önümüzdeki yıllarda da sürdürüp sürdürmemesine bağlı olduğunu kaydetti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Almanya'nın, Yunanistan'ın mali yardım talebine hayır da diyebileceklerini söyledi.

Bild am Sonntag dergisine verdiği demeçte, ne Almanya, ne de Avrupa Birliği'nin, Yunanistan'a yardım konusunda henüz kesin bir karar vermediğini vurguladı.

Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'a yapılacak mali yardımın, Yunanistan'ın sıkı tasarruf tedbirlerini kabul ederek önümüzdeki yıllarda da sürdürüp sürdürmemesine bağlı olduğunu kaydetti.

Wolfgang Schaeuble, yardım da IMF ile yapılacak görüşmelerin de etkili olacağına dikkati çekti.

h

Almanya, Yunanistan'a yapılacak bir yardımın mutlaka sıkı ve denetim içeren bir kurala bağlı olması gerektiğini, aksi takdirde Alman vergi mükelleflerinin parasını yardım için kullanamayacağını bildirmişti.

Almanya'nın, Avrupa Birliği'nin en önemli unsurlarından olan euronun tehlikeye girmesi halinde yardımı destekleyeceğinin de altı çiziliyor.

Yunanistan Başbakanı George Papandreou, cuma günü yaptığı açıklamada, IMF ile euro bölgesi yardım mekanizmasını harekete geçirmek istediklerini açıklamıştı.

Piyasalar, Yunanistan'ın yardımı kabul etmesinin ardından beklenen olumlu tepkiyi vermedi. Uzmanlar, 300 milyar euroluk borç stoku bulunan Yunanistan'ın alacağı 45 milyar euronun ancak bu yılı kurtarabileceği ancak önümüzdeki yıllara ilişkin risklerin devam ettiğini vurguluyorlar.

Bu konularda ilginizi çekebilir