Az hasarlı Türkiye, JAC'ın radarına takıldı

Çinli otomobil üreticisi, Türkiye'de 'elektrikliye' yatırım planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PEKİN – Çin'in en büyük 10 otomobil üreticisinden biri olan Jianghuai Automobile Co. Ltd. (JAC), Türkiye'de faaliyette bulunmak istiyor.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, yılda 2 milyon araç ürettikleri belirtilerek, "küresel krizi az hasarla atlatan sayılı ülkelerden biri olan Türkiye'nin JAC'ın strateji radarına girdiği" ifade edildi.

Şirketin tüketicilere yönelik özel araçlar ve hafif ticari araçların yanı sıra elektrikli araçların üretimine de yoğunlaşacağı kaydedilen açıklamada, Türkiye piyasasını önemsemelerinin başlıca nedeninin Türkiye ve JAC'ın stratejilerinin benzerliği olduğuna işaret edildi.

Elektrikli otomobil üretimi gündemde

Açıklamada, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Türkiye'deki hybrid ve elektrikli araçlar üzerine çalışmalar yapıldığını belirtmesi ve Türkiye'nin önde gelen elektrikli araç üreticisi hale getirmek istendiğini açıklamasının JAC'ın Türkiye'de özellikle bu anlamda yatırım yapma isteğini güçlendirdiği belirtildi.

Çin Sanayi Bakanlığının yayınladığı "2010 Otomotiv Sanayi Ekonomik Çalışma Raporu"nda  elektrikli otomobillerin gösteri ve tanıtımları için 2009 yılında 13 olan pilot şehir sayısının geçen yıl 25'e yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, JAC'ın saf elektrikli araç ve plug-in hybrid modellere ağırlık vermekle birlikte 150 kilometrelik elektrikli A-sınıf araçlarla ilgili elektrikli otomotiv araştırma ve geliştirme bölümü oluşturduğu kaydedildi.

Hıfey şehrinde bulunan ve 1964 yılında kurulan JAC 2001 yılından beri Şangay Menkul Kıymetler Borsası'nda yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir