Beyaz Saray da kınadı

Türkiye-Suriye sınırında sığınmacılara ateş açılmasına, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ardından Beyaz Saray'dan da kınama geldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON - Suriye rejimine bağlı güçlerin Türkiye-Suriye sınırında sığınmacılara ateş açmasına, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın ardından Beyaz Saray'dan da kınama geldi.
 
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, söz konusu olaylarla ilgili olarak Türk yetkililerle yakın temas halinde olduklarını bildirdi.
 
Carney, "Şurası açık ki, Suriye'deki rejimin giriştiği sınır ötesi şiddet eylemleri Türk topraklarına sıçradı ve bir mülteci kampında ölüm ve yaralanmalara neden oldu. Suriye rejimi tarafından sınır ülkelerindeki sığınmacılara yönelik tüm saldırıları kınıyoruz ve bugün gelen haberlerden de öfke duyuyoruz. Türkiye'nin Suriye rejimine derhal ateşkes uygulaması yönündeki çağrılarını kuvvetle destekliyoruz" diye konuştu.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland da Türkiye-Suriye sınırındaki olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin sığınmacılara karşı giriştiği saldırıları kınadıklarını ve öfke duyduklarını belirtmişti.
Bu konularda ilginizi çekebilir