”Binlerce barış kervanı Gazze'ye yardım için yola çıkacak”

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısına da değindi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünyanın her yerinden binlerce barış ve özgürlük kervanının Gazze'ye insani yardım için yola çıkacağını söyledi.

Ahmedinejad, İran İslam Cumhuriyetinin kurucusu Ayetullah Humeyni'nin 21. ölüm yıl dönümünde düzenlenen törende İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısına da değindi.

İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere "vahşice saldırdığını" ve sadece görünüşte yardımı engelleyebildiğini söyleyen Ahmedinejad, "Herkes bilsin ki, Allah'ın lütufuyla dünyanın her yerinden binlerce barış ve özgürlük kervanı en kısa sürede hareket edecek" dedi.

Kuşatma altındaki Gazze halkının üç yıldır ilaç, su ve gıdadan mahrum bırakıldığını belirten Ahmedinejad, "Dünyanın birçok ülkesinden insanlar gönüllü olarak ilaç ve gıda topladı. Canlarını bile tehlikeye atarak mazlum Filistin halkına yardım için yola çıktı" diye konuştu.

"Siyonistler, yıkılışa bir adım daha yaklaşıyorlar"

Siyonist güçlerin, silah zoruyla Gazze'ye insani yardımı engellemeye çalıştığını söyleyen Ahmedinejad, "Siyonist İsrail rejiminin varlığı, tüm insanlığa, milletlere, özgürlüğe, tevhide, adalete ve barışa karşıdır" ifadesini kullandı.

İsrail saldırısı için de, "Bu cinayet, gücün değil, zayıflık ve deliliğin göstergesidir" diyen Ahmedinejad, "Siyonistler, yenilgiyi telafi için Gazze'ye yeniden saldırı planlıyor ama hata yapıyorlar" dedi.

"Bugün, halklar nezdindeki en nefret edilen çehre siyonist rejiminkidir" ifadesini kullanan Ahmedinejad, İsrail'in saldırılarını kınayan ülkelerden bu tutumlarını sürdürmesini, İsrail yanlısı tavır takınan ABD'den de tutumunu düzeltmesini istedi.

İsrail'in, kuruluş süreci ve sonrasında "sayısız cinayetler işlediğini ve buna bir son verilmesi gerektiğini" belirten Ahmedinejad, "Yeni bir saldırı hareketi, siyonist rejimin kesin ölümü anlamına gelecek" diye konuştu.

Ahmedinejad, "Siyonistler, her vahşi saldırılarıyla yıkılışa bir adım daha yaklaşıyorlar" dedi ve ABD başta olmak üzere diğer bazı ülkelerin bu rejimden desteğini çekmesini istedi.

İsrail destekçisi ülkeleri, diğer milletlerin hak ve hukukuna saygı göstermeye çağıran Ahmedinejad, "Aksi halde halkların güçlü eli, siyonist rejimin kökünü kazıyacak ve bu rejimin hamilerini savaş suçlusu olarak yargılayacak" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, ABD, İsrail ve müttefiklerine atfen, "Zorba ve zalim güçlerin yok oluş sürecine girdiğini, adalet ve barış esasına dayalı yeni bir dünyanın şekillenmekte olduğunu" söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir