BM'nin Suriye özel temsilciliğine Mistura atandı

Staffan de Mistura, BM tarafından Suriye özel temsilciliğine atandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, daha önce  örgüt adına Afganistan ve Irak'ta görev yapmış olan deneyimli arabulucu Staffan de Mistura'yı Suriye özel temsilcisi olarak atadığını açıkladı.

Suriye'de aşırı İslamcı militanların ülkenin büyük bölümünü ele geçirmelerinin ardından 3 Haziran'da yapılan seçimi  Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın yeniden kazanmasını Ban, "soruna son vermek için gösterilen uluslararası çabalara indirilmiş darbe"olarak nitelemişti.

"Bu kararı alırken Suriyeli yetkililer de dahil olmak üzere kapsamlı görüşmeler yaptım" diyen Ban, Mısırlı diplomat Remzi Ezeleddin Remzi'yi de Mistura'ya yardımcı olarak atadığını belirtti.

"Başta Güvenlik Konseyi ve Suriye tarafları olmak üzere  uluslararası toplumdan, görevinde başarıya ulaşabilmesi için de Mistura'yı hep birlikte desteklemelerini istiyorum."
De Mistura'dan önceki iki temsilci Cezayirli Lakhdar Brahimi ve Kofi Annan, karşılaştıkları zorluklar nedeniyle görevi bırakmışlardı.

De Mistura, Brahimi ve Annan gibi Arap Birliği ve BM'nin ortak temsilcisi olmayacak, sadece BM adına görev yapacak. Suriye'nin BM temsilcisi Beşar Caferi, "Suriye hükümeti 
Genel Sekreter'in kararını değerlendiriyor" dedi.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir