Büyükelçi Tan'dan İsrail'e yalanlama

Tan, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, "ABD ziyareti sırasında Türk tarafının kendisiyle görüşme için çaba gösterdiği" yönündeki sözlerinin "gerçeğe aykırı" olduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın, "ABD ziyareti sırasında Türk tarafının kendisiyle görüşme için çaba gösterdiği" yönündeki sözlerinin "gerçeğe aykırı" olduğunu bildirdi.

Tan, Barak'ın İsrail parlamentosunun (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonunda yaptığı açıklamalarla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Barak'ın "ABD'yi ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Büyükelçi Tan ile görüşmesi için Türk tarafının çaba gösterdiği" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Tan, "Bu tamamen gerçeğe aykırıdır. Hiçbir şekilde kendisinden bir talepte bulunmadım" dedi.

Barak'ın, kendisiyle görüşmek istediğine dikkati çeken Tan, konuyu Ankara'ya sorduğunu ve aldığı olumlu cevap üzerine Barak'ın talebini kabul ettiğini kaydetti. Tan, bunun üzerine görüşmeyle ilgili zaman tespiti yaptıklarını, ancak ardından Barak'ın, kendisinin bilmediği bir sebeple, programının yoğun olduğunu belirterek görüşemeyeceğini ilettiğini aktardı.

"Talep kesinlikle benden gelmedi, bunu Barak'ın kendisi istedi" diyen Tan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun Barak ile görüşmesi gibi bir durumun ise "söz konusu dahi olmadığını" bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Barak, dün İsrail parlamentosunun (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonunda yaptığı açıklamada, ABD'yi ziyareti sırasında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan ile görüşmesi için Türk tarafının çaba gösterdiğini ileri sürerek, böyle bir görüşmenin yapılması durumunda, Türkiye'nin Gazze yardım gemileri için soruşturma, tazminatlar ve benzeri taleplerinin gündeme geleceğini çok açıkça gördüğü ve bunun yanlış olduğunu düşündüğü için reddettiğini iddia etmişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir