Çipras: Yunanistan'ı 5 yıl talan ettiler

Yunanistan Başbakanı Çipras, kreditörleri Yunanistan'ı son 5 yılda talan etmekle suçlayarak, şimdi karşı tarafın yeni bir plan sunarak Atina'yı iflastan kurtarması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bu ayın sonunda Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 1,5 milyar euro borç ödemesi bulunan Yunanistan'dan kreditörler hakkında sert açıklama geldi. Kreditörleri Yunanistan'ı geride kalan 5 yılda 'talan' etmekle suçlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ,karşı tarafın yeni bir plan sunması gerektiğini söyledi. 

Financial Times'ın manşetten verdiği habere göre Çipras açıklamasında şunları söyledi:

"Kurtarma paketi müzakerecilerinin beş yıl süren talana rağmen halen Yunanistan'dan emekli maaşlarında kesintiye gitme talebi etmelerin arkasındaki siyasi güdüyü anlamak mümkün değil. Biz halkımızın itibarıyla birlikte her Avrupalı gibi emellere sahibiz. Sorumluluğumuzu görmezden gelemeyiz. Bu durumun ideolojik bir inatçılıkla ilgisi yok. Bu tamamen demokrasiyle alakalı bir durum" 

'Yeni reform sunmayacağız'

Öte yandan Yunanistan'ın, Eurogroup'ta yeni reform önerileri sunmayacağı belirtildi. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Alman gazete Bild'e yaptığı açıklamada, bu hafta sonlarında doğru düzenlenecek Eurogroup toplantısında yeni reform önerileri sunmayı planlamadıklarını söyledi. Varoufakis, Yunan müzakare grubunun ortaklarla kapsamlı bir çözüm bulmak için her zaman hazır olduğunu ifade etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir