”Destek paketi bugün kabul edilebilir”

AB Komisyonu Başkanı, Avrupa'nın, karşılaşacağı herhangi bir soruna karşı hazırlıklı olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İrlanda'ya destek paketinin bugün oybirliğiyle kabul edilmesini beklediğini söyledi.

Barroso, Europe 1 radyosuna yaptığı açıklamada, Avrupa'nın, karşılaşacağı herhangi bir soruna karşı hazırlıklı olduğunu belirterek, gerek fon gerekse önlem olarak AB'nin başka bir krize karşı gerekli her türlü enstrümana sahip olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği'ne (AB) üye ülkelerin büyük bir cesaretle olağanüstü önlemler aldığına dikkati çeken Barroso, bunun altının çizilmesi gerektiğini ifade etti.

Jose Manuel Barroso, AB maliye bakanlarının, İrlanda'ya yapılacak 85 milyar euro tutarındaki yardım planını bugün görüşeceğini hatırlatarak, "Umuyorum bugün, İrlanda'ya destek paketi, maliye bakanları düzeyinde oybirliğiyle kabul edilecek" dedi.

AB kaynakları, Avrupa Merkez Bankası (ECB), AB ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) İrlanda hükümeti ile paket üzerindeki müzakerelerini tamamladığını ve planın AB maliye bakanları tarafından imzalanmaya hazır olduğunu belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir