Dört liderden Rusya'ya karşı bildiri: Şoke olduk

İngiltere, ABD, Almanya ve Fransa liderleri, ortak bildiri yayınlayarak, eski Rus ajan Skripal ve kızının zehirlendiği olaydan Rusya'yı sorumlu tuttu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesinden Rusya'yı sorumlu tutan İngiltere'ye, ABD ve Avrupalı müttefiklerinden destek geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yayınladıkları ortak bildiride, eski Rus ajan ve kızının zehirlendiği saldırıdan dolayı şoke olduklarını belirterek, "Düzenlenen saldırı hepimizin güvenliğini tehdit etti" açıklaması yaptı.

Saldırıdan Rusya'nın sorumlu olduğu dışında akla yatkın bir açıklama olmadığı konusunda görüş birliği içinde olduklarını bildiren dört lider, "Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan beri ilk kez sinir gazı kullanıldı. Bu, İngiltere'nin egemenliğine saldırıdır. Bu tür davranışlar, kimyasal silah kullanımına ilişkin anlaşmalara ve uluslararası yasalara zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Eski Rus ajan Skripal ve kızının zehirlenmesi nedeniyle İngiltere, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Rusya'nın İngiliz diplomatları en yakın zamanda sınır dışı edeceğini söylemişti.

Rusya da İngiliz diplomatları sınır dışı edecekRusya da İngiliz diplomatları sınır dışı edecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir