ECB, piyasaların Yunanistan önlemlerini bekliyor

Jean-Claude Trichet, "Bütün piyasa katılımcılarının bu önlemlerin güvenilirliğini artan biçimde onaylamasını bekliyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

STOCKHOLM - Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Jean-Claude Trichet, Yunanistan hükümetinin aldığı kemer sıkma önlemlerinden sonra piyasaların bu ülkeye kademe kademe güveni desteklemesini beklediğini söyledi.

Trichet, İsveç'in başkenti Stockholm'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bütün piyasa katılımcılarının bu önlemlerin güvenilirliğini artan biçimde onaylamasını bekliyorum" dedi.

Yunan hükümetinin bütçe açığını azaltma planı ve geçen hafta Euro Bölgesi ülkelerinin, Yunanistan'ın uluslararası piyasalardan borçlanamaması ya da borçlarını ödeyememesi halinde Uluslararası Para Fonunun (IMF) desteğiyle bu ülkeye kredi sağlanması kararına rağmen, bu ülkenin borçlanma maliyetleri yüksek kalmaya devam ediyor.   

Bu arada, Yunanistan'ın 10 yıl vadeli devlet tahvillerinin getirisi ile Avrupa'da gösterge olarak alınan Alman devlet tahvilleri arasındaki getiri farkı da 345 baz puana çıktı. Bu piyasalarda güvensizliğin yüksek olmayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir