Fed, enerji fiyatlarındaki düşüşten memnun

Fed enerji fiyatlarındaki düşüşten memnun, düşük enflasyon üzerindeki baskısını önemsemiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- ABD Merkez Bankası'nın (Fed) iki etkili üyesi küresel enerji fiyatlarındaki sert düşüşü olumlu karşılayarak ABD bütçesine sağlayacağı desteğe dikkat çektiler.              

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve New York Fed Başkanı William Dudley enerji fiyatlarındaki düşüşün, zaten düşük olan enflasyon üzerinde baskı oluşturması ihtimalini ise önemsemediler.
              
Fischer ve Dudley katıldıkları farklı etkinliklerde yaptıkları konuşmalarda, düşük petrol fiyatlarının ABD'deki genel fiyatlar üzerinde sadece geçici bir olumsuz etkiye neden olacağını söylediler. İki üye de ABD ekonomisi için çoğunlukla parlak bir tablo çizdi.
              
Fischer, "Düşük petrol fiyatından kaynaklanan düşük enflasyon geçici olacak" dedi. Fischer gibi Fed Başkanı Janet Yellen'a yakın bir isim olan Dudley de, petroldeki düşüşün ekonomi için pozitif olduğunu, çünkü ekstra paranın çoğunun
Amerikan halkı tarafından "tasarruf edilmeyeceğini, harcanacağını" söyledi.
              
Dudley, "(Enflasyon göstergelerine) son dönemde görülen zayıflamaya rağmen enflasyonun gelecek yıl yüzde 2 olan hedefimize doğru yükseleceğinden eminim" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir