Fed, politikayı biraz daha gevşetebilir

Faizde değişikliğe gitmeyen FOMC, büyümeyi teşvik için politikayı biraz daha gevşetmeyi düşünüyor ancak elindeki devlet tahvillerini artırmada temkinli davranacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD Merkez Bankası Fed, elindeki menkul miktarını artırmadan para politikasını biraz daha gevşeterek büyümeyi teşvik etmek istiyor.

Bugün yapılan Federal Serbest Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının ardından yapılan açıklamada, her açıklamada olduğu gibi gelişmelerin yakından takip edilip, gerektiğinde düzelmeyi destekleyecek önlemlerin alınacağı bildirildi.

Düzelmenin ve istihdam piyasasındaki iyileşmenin son aylarda yavaşladığına dikkat çekilen açıklamada enflasyona karşı alınan önlemlerin bazı sebeplerden dolayı olması gerekenin altında olduğu ifade edilirken, uzun vadede istihdamı artırıp fiyat istikrarını sağlayacak seviyelere çekilebileceği kaydedildi. Gösterge faiz oranında değişikliğe gitmeyen Komite enflasyonun yükselişe geçmeden önce bir süre daha mevcut seviyelerini korumasını beklediğini duyurdu.

Açıklama, Fed'in bir miktar daha devlet tahvili alarak uzun vadeli faiz oranlarını düşüreceği yönündeki beklentileri boşa çıkarmış oldu. Fed'in açıklaması öncesinde altın değer kazanırken, dolar düşüşe geçmiş, iki yıl vadeli hazine bonolarının getirileri rekor seviyelere gerilemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir