Fed yanlışlıkla ekonomistlerinin faiz beklentilerini yayınladı

Fed'in yanlışlıkla web sitesinde yayınladığı beklentilere göre, ABD merkez bankasının ekonomistleri bu yıl yüzde 0.25'lik bir faiz artışı bekliyorlar.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Faiz oranı beklentileriyle beraber ABD ekonomik büyümesi ve enflasyona dair politika yapıcılara 16-17 Haziran tarihlerinde sunulan düşük beklentiler de yanlışlıkla yayınlanan raporlar arasında yer aldı.

Bu gizli bilgilerin sızdırılması Fed'in politika yapımlarını ne kadar perde arkasında tutabildiğine dair eleştirilerin sonuncusu oldu.

Fed Cuma akşamı sonradan yaptığı açıklamada yanlışlıkla açıklanan belgelerin doğru belgeler olmadığını belirtti. Siteye yeni bir tablo ekleyen Fed burada 2015 yılı için enflasyon ve ekonomik büyümeye yönelik daha düşük bir görünüm sunarken, diğer revizyonlara da yer verdi.

Yellen'in 2012'de basına sızdırılan belgeler hakkında açıklama yapması için bir süredir bastıran Texaslı Temsilciler Meclisi üyesi Jeb Hensarling, "Malesef öyle görünüyor ki Fed bilgilerini güvende tutabilmek için yeterince iç kontroller sağlanamıyor" ifadelerini kullandı.

Fed ise yaptığı bir açıklamada beklentilerin yanlışlıkla 29 Haziran'da siteye koyulan bir belgeye eklendiğini belirtti.

Fed bu hatanın merkez bankası görevlileri arasında gerçekleşen prosedür hatalarından kaynaklandığını ve geçtiğimiz hafta Salı günü fark edildiğini duyururken, konu hakkında Fed müfettişliğine bilgi verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir