”Filistinlilerle ön koşulsuz görüşülmeli”

Netanyahu, "Batı Şeria'da boşaltmayı planladığımız yeni Yahudi yerleşimlerinin İran'ın karargahlarına dönüşmemesi için güvenlik düzenlemeleri şart" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHİNGTON- İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerle barış yapmanın en iyi yolunun, doğrudan görüşmeler için tüm şikayet ve ön koşulları bir kenara bırakmak olduğunu söyledi.

ABD'yi ziyaret eden Netanyahu, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, ön koşulların, kendisinin ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın elini bağladığını kaydetti.

Abbas ile yüz yüze görüşmeler için masaya oturmaya hazır olduğunu yineleyen Netanyahu, Batı Şeria'da yapımları askıya alınan yeni Yahudi yerleşimleriyle ilgili olarak da boşaltmayı planladıkları yerlerin "İran'ın karargahları" durumuna dönüşmemesi için buralarda çok güçlü güvenlik düzenlemelerine ihtiyaçları bulunduğunu kaydetti.

Netanyahu, Batı Şeria yerleşkeleri için aldıkları geçici dondurma kararını uzatıp uzatmayacakları konusunda ise açıklama yapmadı. Filistin tarafı, yüz yüze görüşmeler yeniden başlamadan önce, eylülde sona erecek moratoryumun süresinin uzatılmasını talep ediyor.

Netanyahu'nun korumaları silahlarını çaldırdı

Öte yandan Netanyahu’nun özel korumaları, ABD seyahat sırasında tabancalarını çaldırdı.

Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, İsrail istihbarat birimi Shin Bet, Netanyahu'nun korumalarına ait 4 tabancanın kayıp olduğunu doğruladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir