Honduras'ta seçim krizi: 1 ölü

Honduras'ta seçime hile karıştırıldığı iddiaları üzerine başlayan protesto gösterilerinde 1 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta, geçen hafta sonu yapılan devlet başkanı seçimine hile karıştırıldığı iddiaları üzerine başlayan protesto gösterilerinde 1 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet güçlerince yapılan açıklamada, muhalif aday Salvador Nasralla'nın desteklendiği bir gösteri sırasında iki araç içinden silahlı kişilerce ateş açılması sonucu 19 yaşındaki bir gencin yaşamını yitirdiği bildirildi. Olayda bir kişinin de ağır yaralandığı ancak kendisinin nerede olduğunun bilinmediği ve bu kişinin de öldüğünün tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Saldırganların polis olup olmadığını hala bilmiyoruz. Olay etraflıca soruşturuluyor" ifadesi kullanıldı.

Görgü tanıkları ise ateş edenlerin polis olduğunu iddia etti.

Emniyet Sözcüsü Jair Meza da başkent Tegucigalpa'da ve San Pedro Sula kentinde düzenlenen protestolar sırasında bazı mağazaların yağmalanması olaylarına karışan 300'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Oy sayımının durması hile iddialarına yol açmıştı

Ülkede, muhalif aday Salvador Nasralla'nın seçimi yüzde 5 farkla önde götürdüğü ancak aynı gün teknik bir arızadan dolayı oy sayımının birkaç saatliğine durduğunun açıklanması üzerine protestolar başlamıştı. Daha sonra iktidardaki Ulusal Partinin adayı mevcut Devlet Başkanı Juan Orlando Hernandez'in göreve yeniden seçildiğini açıklaması, seçimlerde hile yapıldığı iddialarına yol açmıştı.

Honduras'ta sokağa çıkma yasağıHonduras'ta sokağa çıkma yasağı