İngiltere ve Çin'den yuan-sterlin anlaşması

İngiltere ve Çin arasında sterlin ve yuan para birimleri cinsinden doğrudan döviz işlemi anlaşması imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA  - İngiltere ve Çin arasında sterlin ve yuan para birimleri cinsinden doğrudan döviz işlemi anlaşması imzalandı. 

Çin Merkez Bankası'nın yaptığı yazılı açıklamada, Çin Merkez Bankası'nın onayı ile Çin Döviz İşlem Sistemi (CFETS) renminbi ve sterlin para birimleri arasında bankalar arası döviz piyasasında direkt işlem yapılmasının sağlandığı bildirildi. Bunun, Çin ve İngiltere'nin ikili ekonomik ilişkilerini güçlendirmek, ticari bağlarını artıracak önemli bir adım olduğunun altı çizildi. 

Her iki ülkenin de sterlin ve renminbi birimleri cinsinden doğrudan işlem yapılmasının desteklenmesi için çalışacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"Renminbi ve sterlin cinsinden direkt işlemlerin yapılması her iki para cinsinde doğrudan bir kur oranının oluşmasına katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda anlaşma kur değişimi maliyetini de azaltırken, renminbi ve sterlinin ikili ticaret ve yatırımlarda kullanımına yardımcı olacaktır. Çin Merkez Bankası, CFETS tarafından alınan kararı aktif bir şekilde desteklemektedir." 

Çin Başbakanı Li Kiçiang, İngiltere'ye gerçekleştirdiği üç günlük resmi ziyaret kapsamında toplam hacmi yaklaşık 14 milyar sterlini bulan enerji ve altyapı yatırımlarını da içeren bir dizi anlaşma imzalanmasını sağladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir