İspanya, Çipras'a destek çıktı

İspanya Maliye Bakanı Luis de Guindos, bugün Euro Bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan için bir araya geleceği toplantıya ilişkin, "Biz yeni Bakanla anlaşma sağlamak için dayanışmaya açığız" ifadesini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ardından konuşan Guindos, Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in bugün kreditörleri ile görüşeceğini anımsattı. De Guindos, "Biz bu konuda önyargılı olmayan bir tutum sergiliyoruz. İspanya, Yunanistan ile birçok kez dayanışma içinde oldu" ifadelerini kullandı. 

De Guindos, Yunanistan'a aktarılan 26 milyar euro tutarındaki yapısal yardımın etkilerine kendilerinin de maruz kaldığını aktararak, "Orada açık bir yaklaşımla İspanya Yunanistan ile dayanışma göstermişti. Biz yeni Bakanla anlaşma sağlamak için şimdi de dayanışmaya açığız" diye konuştu. 

Avrupa Forumu'nun, Yunanistan'ın yeni hükümeti ile ilgili planlarını sunabilmesi için çok iyi bir fırsat olduğuna işaret eden de Guindos, "Temkinli yaklaşarak, sunulan teklifleri görüşmeler esnasında analiz etmeye açık olacağız. Talep ettiğimiz ve karşılanmasını istediğimiz bazı kurallar var" açıklamasını yaptı. 

De Guindos, Yunanistan hükümetinin henüz ilk aşamada olduğunu anımsatarak, "Yeni hükümet çok açık bir şekilde ekonomik beklentilerini belirledi. Ben bu konuda çok iyimser fikirlere sahibim" ifadelerini kullandı.

Euro Bölgesi maliye bakanları bugün toplanacak 

Yunanistan için bugün Euro Bölgesi maliye bakanları, yarın da AB liderleri bir araya gelecek. 

Avrupa tarafında, Yunanistan'la ilgili haberler gündemin üst sırasındaki yerini korurken, yetkililer tarafından yapılan açıklamalar AB ile Yunanistan arasındaki görüşmelerin uzun bir süreye yayılabileceği beklentilerini yükseltti. 

Yunanistan'ın borç görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanacağı beklentileriyle dün ASE endeksi yüzde 8 yükseldi. Analistler, müzakerelerin sonuçsuz kalması halinde Yunanistan'ın bu ayın sonundan itibaren finansman sıkıntısı yaşayarak Euro üyeliğini zora sokabileceğini ifade ediyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir