İtalya ekonomisi tekrar daraldı

Sanayideki gelişmeler nedeniyle ülkenin ekonomisi sürpriz bir şekilde tekrar daraldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MİLANO - İtalya ekonomisi geçen yıl yüzde 4,9 oranında daraldı.

İtalya İstatistik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, ülke ekonomisi geçen yılın üçüncü çeyreğinde büyümesine rağmen sanayideki gelişmeler nedeniyle dördüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 oranında sürpriz bir şekilde tekrar daraldı.

Hükümet daha önce geçen yıl için ülke ekonomisinde yüzde 4,8 oranında daralma beklendiğini açıklamıştı.

İtalya Merkez Bankası ise Ocak ayı ortalarında yaptığı açıklamada 2010-2011 yıllarında kırılgan bir daralma olacağı yönünde uyarıda bulunmuştu.

Fransa ekonomisi de daraldı

Öte yandan Fransaekonomisi geçen yıl yüzde 2,2 oranında daraldı.

Fransa İstatistik Kurumunun (Insee) yaptığı açıklamaya göre, 2. Dünya Savaşından bu yana en büyük durgunluğu yaşayan Fransa ekonomisi geçen yılın dördüncü çeyreğinde ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,6 oranında büyüdü.

Fransa Maliye ve Ekonomi Bakanı Christine Lagarde RMC Radyosuna yaptığı açıklamada, yüzde 0,6 oranındaki büyümenin memnun edici bir gelişme olduğunu belirterek, bu oranda bir büyümenin ilkbahara göre iki, sonbahara göre ise üç kat daha iyi olduğunu söyledi.

Insee, geçen yılın son çeyreğinde 56 bin 500 kişinin işini kaybettiğini açıkladı. Fransa'da üçüncü çeyrekte 76 bin 100 kişi işsiz kalmıştı. Kurum, geçen yılın tamamında ise toplam 412 bin kişinin işsiz kaldığını kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir