Komşu Avrupa'yı IŞİD'le tehdit etti

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, "Eğer AB, Yunanistan'a darbe vurursa kaçakları Avrupa'ya salarız. Aralarında IŞİD'i destekleyenler de olabilir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos'tan, Avrupa Birliği’ne tehdit gibi sözler geldi. Kammenos, eğer kreditörlerle mevcut krize bir çözüm bulunamazsa, ülkedeki kaçakların Avrupa'ya geçişlerine izin vereceklerini söyledi. 

"Kaçaklar Berlin'e gelir"

Kammenos, “Eğer Avrupa Birliği, Yunanistan'a darbe vurursa bilmeliler ki, Dublin anlaşmasını hemen askıya alırız ve kaçaklar belgelerini ve kimliklerini alarak Berlin'e gidebilirler. Kaçaklardan bazıları IŞİD'i destekliyor da olabilir, bu Avrupa'nın sorumluluğu olur” şekklinde konuştu. 

Avrupa’ya bu sert çıkışı yapan Kammenos, aynı zamanda Syriza ile koalisyonu oluşturan Bağımsız Yunanlar Partisi’nin lideri.Benzer açıklamalar daha önce de yunan yetkililer tarafından dile getirilmişti..

Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, Riga'daki Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısında, eğer Yunan ekonomisi çökerse İslamcı militanların Avrupa'ya akın edebileceğini belirtmişti.

Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Yannis Panousis de, “Kaçakaların Yunanistan'dan ayrılabilmesi için Schengen anlaşması belki de Atina tarafından askıya alınmalı” demişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir