May'in Çin ziyaretinde ana gündem ticaret

İngiltere Başbakanı May, üç gün sürecek Çin ziyaretinde Brexit sonrasında Çin'le ticari ilişkileri güçlendirmek üzere görüşmeler yapacak. May'e ziyarette çok sayıda iş insanı da eşlik ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Başbakanı Theresa May, üç gün sürecek Çin ziyaretine bugün ülkenin sanayi kentlerinden Wuhan'da başladı. Daha sonra Pekin'de Çinli mevkidaşı Li Keqiang ile görüşen May, "Ziyaretin İngiltere-Çin ilişkilerindeki Altın Çağ'ı güçlendirecek. Bütün konularda açık bir tartışma yürüteceğiz" dedi.

Çin'le serbest ticaret anlaşması yapmak istediklerini de belirten May, "Çin bizim ticaret yapmak istediğimiz bir ülke. Ticaretteki engelleri dikkate alarak, İngiliz şirketlerinin Çin'de ticaret yapabilmelerini sağlamak için pazarların açılmasını sağlamalıyız" diye konuştu.

İngiltere'nin Brexit sonrasında AB dışı ülkelerle ticari ilişkileri güçlendirme arayışı kapsamında Çin'e giden May'e çok sayıda iş insanı da eşlik ediyor. May'in heyetinde, iş dünyasından ve çeşitli kurumlardan 50'ye yakın yetkili yer alıyor.

İngiltere Başbakanı'nın gündeminde ticaretin yanı sıra, İngiliz şirketlerinin Çin'e daha kolay erişimi, Kuzey Kore ve iklim değişikliği gibi konular var.

Çinli yetkililer ise, May'in ziyareti sırasında Yol ve Kuşak projesi için İngiltere'nin bölgeye yatıırmları artırması için görüşmeler yapacak.

İngiltere ve Çin'den 1 milyar dolarlık 'Kuşak ve Yol' işbirliği İngiltere ve Çin'den 1 milyar dolarlık 'Kuşak ve Yol' işbirliği

 

Bu konularda ilginizi çekebilir