Merkel: Yunanistan çok yoğun çalışmalı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın kreditörlerle yoğun bir şekilde çalışması ve bir anlaşmaya varılmadan önce çok fazla çaba sarfedilmesi gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski Sovyet ülkeleriyle gerçekleştirilen zirve esnasında Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ile dün akşam bir görüşme gerçekleştirdi.

Gazetecilere açıklama yapan Merkel, "Oldukça dostane ve yapıcı bir görüşmeydi ama üç kurumla daha çok çalışmanın gerektiği de net. Yapılması gereken çok şey var" ifadelerini kullandı.Merkel, "Fransa ve Almanya, Yunanistan ve Yunanistan Başbakanı'na ne zaman konuşulması gereken soru olursa, ne zaman verilecek bir yardım olursa bunu yapma sözü verdi fakat sonuca bu üç kurumla beraber varılmalıdır ve bunun için de çok çok yoğun çalışılmalıdır" dedi.

"10 gün içinde anlaşırız"
              
Diğer yandan Yunanistan hükümet sözcüsü bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada kreditörlerle reform karşılığında para için 10 gün içerisinde bir anlaşmaya varacaklarını ve bütün Haziran ayı ödemelerini gerçekleştireceklerini tahmin ettiklerini söyledi. Sözcü Gabriel Sakellaridis, "Görüşmelerin ilerlemesi için şartların olgunlaştığını ve önümüzdeki 10 gün içerisinde bir anlaşmaya varacağımızı düşünüyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir