Mobius için yasal işlem yapılmayacak

SPK, Templeton Fonu yöneticisi Mark Mobius hakkındaki "ön inceleme" raporunda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Templeton Fonu yöneticisi Mark Mobius hakkındaki "ön inceleme" raporunun tamamlandığı, incelenen konuda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı öğrenildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Templeton Fonu yöneticisi Mark Mobius hakkındaki ön inceleme raporu tamamlandı. Ön inceleme raporu, SPK'nın geçen hafta yapılan toplantısında kurulun görüşüne sunuldu. Toplantı sonucunda, rapora göre "incelenen konuda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı" öğrenildi. Bu çerçevede, şu an için herhangi bir yasal işlem yapılmayacağı belirtildi.

Türkiye'de sermaye ve para piyasalarında yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımı bulunan Templeton Fonu'nun yöneticisi Mark Mobius, 2010 yılı Ekim ayında yaptığı açıklamada, "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) yıl sonuna kadar yüzde 15-20 düzeyinde bir düzeltme yaşanacağı, bu kısa süreli düzeltmeden sonra, borsanın tekrar yükselme eğilimine gireceği" öngörüsünde bulunmuştu. Basında, bu açıklamalardan sonra borsada satışların başladığı yorumları yapılmıştı.

SPK tarafından yürütülen rutin gözetim faaliyetleri ve Kurula ulaşan yatırımcı şikayetleri doğrultusunda Mark Mobius'un İMKB hisse senetleri piyasası ile ilgili olarak geçmişte ve yakın zamanda yaptığı açıklamalar ve açıklamaların yapıldığı dönemde İMKB ve Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası'nda (VOB) gerçekleştirilen tüm işlemler ile ilgili olarak sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde bir ön inceleme başlatılmıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir