Muhalifler askeri üssü ele geçirdi

Suriye'de Cisr eş Şuğur kentini ele geçiren Esad karşıtları İdlib vilayetindeki askeri üssü de kontrol altına aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aralarında el Kaide'nin Suriye'deki kanadı Nusra Cephesi'nin de bulunduğu Suriyeli İslamcı isyancılar, Cumartesi günü Cisr eş Şuğur kentini ele geçirmelerinin ardından bugün de İdlib vilayetinde orduya ait bir askeri üssü ele geçirdi.

Beşar Esad yönetimi karşıtı silahlı isyancılar Cumartesi günü, dört yıldır ilk defa Cisr eş Şuğur kentine girerken, Suriye devlet basını "sivillere zarar gelmemesi için" ordunun kent dışına çekildiğini ve silahlı kuvvetlerin "Türkiye sınırından giren çok sayıda terörist ile" çatıştığını belirtti.

Kenti ele geçirmelerinin ardından daha önce ele geçirdikleri İdlib vilayetindeki az sayıda hükümet kontrolündeki bölgeyi almak için taarruzunu sürdüren silahlı gruplar bugün de Karmid üssünü ele geçirdi. İdlib vilayetinin büyük bölümünü ele geçiren silahlı gruplar, Akdeniz'e kıyısı olan Lazkiye vilayetine bir adım daha yaklaşmış oldu.

Suriye ordusu Karmid üssünden Türkiye sınırı yakınlarında bulunan isyancı mevzilerini top ateşine tutuyordu. Karmid üssünün ele geçirilmesi militanların yakınlardaki Mastuma üssüne yönelik ablukalarını da güçlendiriyor. Suriye devlet televizyonu Nusra Cephesi'ne mensup onlarca militanın ve intihar bombacısının öldürüldüğünü açıkladı, ancak üssün silahlı grupların eline geçip geçmediğini belirtmedi.

Reuters'a bilgi veren Ahrar eş Şam silahlı örgütünün liderlerinden Şeyh Hüsam Ebubekir, "İki ton patlayıcı yüklü bir kamyon üssün girişini patlatarak ele geçirmeyi daha kolay hale getirdi" dedi.

              

Bu konularda ilginizi çekebilir