Obama FED için bu ismi istiyor

Obama, Fed başkan yardımcılığına Stanley Fischer’ı aday göstermek istiyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD Başkanı Barack Obama, ABD Merkez Bankası (Fed) başkan yardımcılığı için İsrail'in eski Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer’ı aday göstermek istiyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, Başkan Obama’nın Fed Yönetim Kurulu üyelikleri için düşündüğü isimler paylaşıldı. İsrail Merkez Bankası eski Başkanı Stanley Fischer, Obama’nın, Fed Başkanı Ben Bernanke’nin görevini ay sonunda devralacak olan Janet Yellen’in yardımcılığı için düşündüğü isim oldu.

ABD ve İsrail çifte vatandaşlığı bulunan Fischer, para politikasının önde gelen isimlerinden biri olarak biliniyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) uzun dönem profesörlük yapan Fischer’in öğrencileri arasında Fed’in şu andaki başkanı Bernanke de bulunuyor.

Fischer’in birçok önemli görevde bulunduğunu belirten Obama, “O herkesin kabul ettiği, dünyanın önde gelen ve en tecrübeli ekonomik politika akıllarından ve kendisinin bu yeni görevi kabul etmesinden dolayı minnettarım. Janet Yellen ile iyi bir takım oluşturacaklardan eminim” ifadesini kullandı.

Fishcher'in adaylığı Obama tarafından resmi olarak duyurulduktan sonra Senato'dan da onay alması gerekiyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir