Papandreu çağrıda bulundu

Yunanistan Başbakanı AB'ye Yunanistan'ın borçlarlarıyla ilgili bir an önce karar alınması çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Lüksemburg Başbakanı ve Eurogroup Başkanı Jean-Claude Juncker'e gönderdiği bir mektupta, Yunanistan'ın borçlarıyla ilgili sıkıntılarını dile getirerek, AB ülkelerinin bu konuda bir an önce önlem almalarını istedi.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, mektubunda, "AB'nin bir an önce bu konudaki üç temel hedefi oluşturan, borçların sürdürebilirliğini, pazarlara erişimi ve Yunan ekonomisinin kalkınmasının yeniden başlatılmasına yönelik yardımların yapılmasını güvence altına alacak kesin çözümler'' bulmasını isteyen Papandreu, "Hüküm verme zamanı geldi. Kararsızlığa yer yok" dedi.

Papandreu, "Avrupa'nın, şimdi doğru, güçlü ve toplu kararlar almaması durumunda, ortak vizyonu koruma konusuyla ilgili söylentiler yüzünden pazarlarda uluslararası boyutta yeni çalkalanmalar olması riskinin doğacağını" öne sürdüğü mektubunda, “Yakın geçmişte yapılan hatalardan kaçınılmalıdır. Bu nedenle güçlü ve Avrupa vizyonu sahibi liderlere ihtiyaç bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Mektubunda, Yunanistan'ın borç sorunuyla ilgili "seçici iflas" şeklindeki çözüm önerilerine değinen Papandreu, "bu şekil önerilerin, medyadaki kakafoni ile birlikte tek başardığı şeyin, sorunların çözümünü daha zorlaştırmak olduğunu" savundu.

Haberlerde, Papandreu'nun bu mektubu ile aslında, "masraflı, yetersiz ve çok tehlikeli olabilecek, özel sektörün de gönüllülük temelinde yeni kurtarma paketine katılımıyla ilgili (RSI) çözümü redettiği" yorumunda bulunuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir