Papandreu isyan etti

Papandreu, "Ülkeler doğru önlemleri alsalar da piyasalar soluk aldırtmıyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ATİNA  - Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, 2011-2012 yıllarının kamuda gereksiz harcamaların kısıtlanacağı dönem olacağını söyledi.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Papandreu, bütçe açığının daraltılması ve IMF-AB destek mekanizmasının işleyişi konularında değerlendirmelerde bulundu.

Devletin iyileştirilmesi, esnek bir hukuk devleti haline gelmesi gerektiğini söyleyen Başbakan, bu yolla kalkınma ve girişimciliğin desteklenebileceğini kaydetti.

Papandreu, ülkenin iflasın eşiğine geldiğini vurguladığı konuşmasında, hükümetin, AB üyesi ülkeler ile güvensiz piyasaları Yunanistan'ın desteklenmesi gerektiğine inandırmaya çalıştığını ifade etti ve AB-IMF destek mekanizmasının işleve konulmasının Yunanistan'a zaman kazandırdığını söyledi.

İrlanda'daki gelişmelere de değinen Başbakan, ülkeler doğru önlemleri alsalar dahi piyasaların "soluk aldırtmadığı" yorumunu yaptı.

Yunanistan'ın bir yardım mekanizması yaratılması konusundaki ısrarında haklı olduğunu belirten Başbakan, önümüzdeki hafta, krizlerin önüne geçilmesini sağlayacak, müdahalede bulunacak mekanizmanın kurumsallaştırılması konusunda müzakerelerde bulunulacağını kaydetti.

Ülkelerdeki siyasi istikrarın korunmasının gerekliliğine dikkat çeken Papandreu, bunun için herkesin işbirliğinde bulunmasının elzem olduğunu da ifade etti.

Ocak'ta Türkiye'ye geliyor

Yunan basını, Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen dış politika toplantısına katılması için yaptığı daveti kabul ettiğini bildirdi.

Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, farklı bir gelişme olmadığı takdirde Papandreu ile Başbakan Erdoğan'ın Ocak ayında yeniden görüşeceklerini yazdı.

Gazete, diplomatik kaynaklara göre, acil bir durum ortaya çıkmaması halinde, Papandreu'nun Erzurum'da yapılacak toplantının ikinci bölümüne katılacağını belirtti.

"Genellikle dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşen söz konusu toplantıya ilk defa görevde bulunan yabancı ülke başbakanının davet edildiğini" kaydeden gazete, Papandreu'nun ziyaretine ve iki lider arasında gerçekleşecek, "sürekli gelişmekte olan Türk-Yunan ilişkilerine daha büyük ivme kazandıracağı" düşünülen bu buluşmaya, Türk basınının önem vermesinin nedenin de bu olduğu değerlendirmesini yaptı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir