Putin, AVM yangınında ölenler için ulusal yas ilan etti

Rusya lideri Putin, Kemerovo kentinde çoğu çocuk 64 kişinin öldüğü AVM yangını nedeniyle ulusal yas ilan etti. Yaklaşık 3 bin kişilik bir grup ise, valilik binası önünde toplanarak yerel yöneticilerin istifasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kemerovo kentinde çoğu çocuk olmak üzere 64 kişinin ölmesine yol açan alışveriş merkezi yangını nedeniyle ulusal yas ilan etti.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Putin'in yarını (28 Mart) ulusal yas ilan ettiği belirtildi. Rus liderin imzaladığı kararname kapsamında, ülkede yarın bayraklar yarına indirilecek, kültür-sanat merkezlerindeki eğlence programları ile televizyon ve radyolardaki eğlence yayınları iptal edilecek.

Putin, sabah saatlerinde Kemerovo’ya giderek, kurbanlar için ayrılan alana çiçek bıraktı. Rusya lideri, "Bu kadar insanı neden kaybediyoruz? İhmalkarlık ve sorumsuzluktan" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya’nın Kemerovo kentindeki alışveriş merkezi yangınında ölü sayısıyla ilgili resmi açıklamalara inanmayan bir grup, gösteri düzenledi. Açıklanan resmi ölü sayısına inanmayan grup, gerçeklerin açıklanmasını istedi.

Rusya'daki AVM yangınında ölü sayısı 64 olduRusya'daki AVM yangınında ölü sayısı 64 oldu

 

Bu konularda ilginizi çekebilir