Putin: Trump TV'dekinden farklı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump’ın ‘televizyonda göründüğünden farklı olduğunu ifade etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, G20 zirvesi sonrası düzenlediği basın toplantısında Trump’la görüşmesini değerlendirdi.

Putin, “Televizyondaki Trump gerçek Trump’tan farklı. Çok somuttu, hızlı analiz etti ve soruları yanıtladı” açıklamasını yaptı.

ABD’nin, Suriye konusundaki yaklaşımının artık daha pragmatik bir halde geldiğini savunan Putin, “Güçlerimizi birleştirerek çok daha fazlasını elde edebileceğimiz konusunda bir uzlaşma var. Suriye’nin güneyine ilişkin dün duyurulan çatışmasızlık anlaşması da bunun sonucudur.” diye konuştu.

'Türkiye'nin desteği olmadan oluşturulamaz'

Putin, Suriye’deki çatışmasızlık bölgelerinin, ülkedeki bütünlüğün sağlanması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Bu bölgelerin sınırları konusunda anlaşmaya varılması çok önemli. İdlib ve Suriye’de oluşturulması umut edilen çatışmasızlık bölgeleri de Türkiye’nin desteği olmadan oluşturulamaz.” ifadelerini kullandı.

Putin, terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye ilişkin gelişmeleri de değerlendirerek, “Suriye’deki bazı Kürt gruplarıyla temas halindeyiz. Ancak bu unsurların silahlandırılması konusunda ABD bizden çok ileride ve bunu bizden çok daha büyük hacimlerde yaptı.” dedi.

Putin, Katar krizi konusunun ise bölgeyi ve enerji piyasalarını etkileyebilecek önemli bir sorun olduğunu vurgulayarak, G20 kapsamında liderlerle yaptığı görüşmelerde bu konunun gündeme çok sık gelmediğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de 10 ülkenin liderleriyle görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, G20'de 10 ülkenin liderleriyle görüştü

Erdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalarErdoğan'dan G20 sonrası önemli açıklamalar

Merkel'den Türkiye açıklamasıMerkel'den Türkiye açıklaması