"Müzakere masasına geri dönmeli"

Fransa Maliye Bakanı Sapin, Yunanistan'ın müzakere masasından kalkmasının kendisini üzdüğünü, krize çözüm bulunabilmesi için Yunanistan'ın müzakere masasına geri dönmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, "Müzakereler istenilen herhangi bir anda yeniden başlayabilir. Müzakereler Yunanistan'ın acil sorunlarının üstesinden gelmesine ve Euro Bölgesi içinde kalmasına imkan verecek" diye konuştu.

    
İngiltere Başbakanı David Cameron da yaptığı açıklamada, istikrarın korunması açısında Yunan hükümeti ile Euro Bölgesi arasında bir anlaşma sağlanması gerektiğini söyledi.
    
Cameron, "Eğer Yunanlılar referandumda 'hayır' derlerse, Atina'nın Euro Bölgesi'nde kalması zorlaşır. Kriz, AB'nin de esneklik göstermesi gerektiğini ortaya koydu. Ortak aklın galip geleceğini umuyorum" dedi.

Toplu taşıma ücretsiz

Ekonomik krizin pençesindeki Yunanistan'da bankalar 6 gün açılmayacak. Altyapı, Ulaşım ve Ağlar Bakan Vekili Hristos Spirtzis, yaklaşık 4 milyonluk nüfusa sahip olan Atina'da toplu taşıma araçlarının 6 Temmuz'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

Bu konularda ilginizi çekebilir