"PYD'nin duruşundan memnun değiliz"

IKBY Başbakanı Barzani "Salih Müslim'in Kürdistan'a gelmesi çok zor bir durum değildir. Bize göre bu sorun çözülebilir. Ancak asıl önemli sorun PYD'nin Suriye'deki duruşudur. Biz hükümet olarak PYD'nin Suriye'deki duruşundan memnun değiliz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Demokratik Birlik Partisi (PYD) Başkanı Salih Müslim'in, Erbil'e gelememesine ilişkin, "Salih Müslim'in Kürdistan'a gelmesi çok zor bir durum değildir. Bize göre bu sorun çözülebilir" dedi.    

Barzani, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Kürdistan Emek Partisi Başkanı Belen Abdullah ile görüştü. Görüşme sonrası basına açıklamalarda bulunan Barzani, Emek Partisi'nin, 8. kabinenin kurulmasına destek olacağını belirtti. Yeni hükümeti oluşturmada geç kalındığı şeklindeki eleştirileri yersiz bulduğunu ifade eden Barzani, "Tüm siyasi partilerle bire bir görüşmek istediğimizden dolayı birileri, sürecin uzadığını iddia ediyor. Süreç yavaş gitmiyor" diye konuştu.  

Bir gazetecinin "Salih Müslim'in, Erbil'e gelme yasağı kalkacak mı?" şeklindeki sorusu üzerine Barzani şunları söyledi: 

"Salih Muslim'in Kürdistan'a gelmesi çok zor bir durum değildir. Bize göre bu sorun çözülebilir. Ancak asıl önemli olan sorun, PYD'nin duruşudur. Biz hükümet olarak PYD'nin Suriye'deki duruşundan memnun değiliz. PYD, oradaki alanı tamamen işgal etmiş durumda ve hiçbir partiye siyaset yapma imkanı sunmamaktadır."   

PYD'nin Suriye'deki diğer Kürt partilerin faaliyetlerine izin vermesi gerektiğini vurgulayan Barzani, "PYD, oradaki siyasi partileri yok sayamaz. Tüm siyasi partiler, Rojava'da faaliyetlerini sürdürebilmelidir" ifadesini kullandı.  

Barzani, en son Baas rejimi savunma bakanının Kamışlı kentini ziyaret ettiğini hatırlatarak, bunun PYD'nin yanlış siyasetinin sonucu olduğunu kaydetti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir