Rusya'dan 'Afrin'de çatışmasızlık bölgesi' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bogdanov, Astana görüşmeleri kapsamında Afrin'de bir çatışmasızlık bölgesi oluşturulmasının tartışıldığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Afrin’de beşinci gerilimi azaltma bölgesi kurulması konusunun Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen Suriye barış görüşmeleri çerçevesinde görüşüldüğünü söyledi.

Sputnik’e konuşan Bogdanov, Astana görüşmelerinin yeni turunda Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğü Afrin’de yeni bir gerilimi azaltma bölgesinin kurulması konusunun ele alınıp alınmayacağı yönündeki soruya “Yeni bir gerilimi azaltma bölgesi konusu Astana görüşmelerinin odağında” yanıtını verdi.

Bogdanov, görüşmelerin yeni turunda Suriye anayasası reformunun konuşulacağını da belirtti.
Bogdanov “Partnerlerimizle Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi kapsamında varılan anlaşmaların desteklenmesi ve uygulamasına geçilmesine yönelik koordinasyonu ele almamız gerekiyor. Özellikle de anayasa komitesi oluşturulması ve anayasa reforumuna ilişkin çalışmaların başlatılması konularında” ifadelerini kullandı.

Bogdanov ayrıca Astana görüşmelerinin bir sonraki turunun en yakın zamanda başlayacağını, ancak net tarihin henüz belirlenmediğini söyledi.

Rusya: Suriye'deki üslerin güvenliği artırılacakRusya: Suriye'deki üslerin güvenliği artırılacak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir