Saldırıyı Hamas üstlendi

Görüşmelere darbe vurmayı amaçlayan Hamas, saldırıların devam edeceği sinyalini verdi. İsrail ise karşılık vermek için düğmeye bastı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KUDÜS/GAZZE - ABD'nin arabuluculuğuyla Washington'da yapılacak İsrail-Filistin görüşmelerinin arefesinde Batı Şeria'da düzenlenen ve 4 İsrailli'nin öldürüldüğü silahlı saldırıyı Hamas'ın askeri kanadı üstlendi.

Hamas'ın askeri kanadı tarafından Gazze Şeridi'nde yapılan açıklamada, "Kahramanca saldırının tüm sorumluluğunu, İzzeddin El Kassam Tugayları üstlenmektedir" denildi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, ''Hamas saldırıyı selamlıyor ve işgalin işlediği suçlara karşı doğal bir karşılık olarak kabul ediyor'' dedi. Suhri, bu saldırının, İsrail güvenlik güçleriyle Batı Şeria'daki Filistin yönetimi arasındaki güvenlik eşgüdümünün başarısızlığını da ortaya koyduğunu iddia etti. 

Hamas, Washington'da başlayan İsrail-Filistin görüşmelerine karşı çıkıyor.

Saldırılar sürecek

Hamas'ın askeri kanadı, saldırılarının süreceğini açıkladı. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, saldırının, "bir dizi operasyonun parçası olduğu" belirtildi. Açıklamada, "Bu saldırı, bazıları uygulanmış, bazıları da uygulanacak olan saldırılar serisinin bir parçasıdır" denildi. 

İsrail karşılık verecek

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile önce dolaylı, perşembe günü de doğrudan görüşmelerde bulunacağı müzakereler için Washington'a gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bu saldırının barış müzakerelerinde İsrail'in güvenliğinden taviz verilmemesini gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, bu tutumlarını ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a bildireceklerini belirtti. Sözcü, "Bu katliam, İsrail'in sıkı güvenlik talepleri konusunda sağlam durulması, bu konuda taviz verilmemesi gerektiğini ortaya koydu" dedi.

Sözcü, Başbakan Netanyahu'nun saldırganların yakalanması ve saldırgan bir karşılık verilmesi konusunda İsrail güvenlik güçlerine direktif verdiğini kaydetti.

Öte yandan Filistin Başbakanı Salam Fayyad da saldırıyı kınarken, bu eylemin Filistinlilerin çıkarlarına aykırı olduğunu söyledi. Fayyad, Filistin yönetiminin, bu saldırıların yinelenmesini önlemek için gerekli tedbirleri alacağını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir