Schaeuble: Yunanistan sorununda iyimser değilim

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Yunanistan sorununa çözüm bulunacağı konusunda iyimser olmadığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan'ın borçlarının azaltılması ve tasarruf politikalarının görüşüleceği Euro Bölgesi maliye bakanları zirvesi öncesinde soruna bir çözüm bulunacağına dair iyimser olmadığını söyledi. 

Toplantı öncesi basına konuşan Schaeuble, "Şu ana kadar duyduklarım iyimserliğimi desteklemiyor. Yunanistan bir program istemediği sürece seçenekler üzerinde düşünmeme gerek yok" dedi.

Yunan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis ise zirve öncesinde New York Times gazetesinde yayımlanan köşe yazısında, Yunan hükümetinin borçlarını geri ödemekten kaçmadığını ancak birkaç ay sürecek finansal istikrar istediğini söyledi. 

Varoufakis yazısında ayrıca ülkesinin ekonomik büyüme sağlayacak güvenilir bir plan ortaya koyana kadar yeni bir kredi almaması gerektiğini ifade etti. 

Varoufakis, "Hükümetimiz ortaklarına borçlarından kaçmak için bir talepte bulunmuyor. Ekonomik büyümeyi ve borçlarımızı geri ödememizi sağlayacak Yunan halkından geniş kesimlerin benimseyebileceği reformları başlatmak için birkaç aylık finansal istikrar istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir