Suriye, Arabistan'ı Astana'da istemiyor

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mekdad, Suudi Arabistan ve Katar'ın Suriye barış görüşmelerinde ancak militanları desteklemeyi bırakmaları durumunda yer alabileceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faisal Mekdad, Suudi Arabistan ve Katar'ın Suriye barış görüşmelerinde ancak militanları desteklemeyi bırakmaları durumunda yer alabileceklerini belirterek, Rusya, Türkiye ve İran tarafından çağrısı yapılan Astana görüşmelerinde yer alma ihtimalini reddettikleri sinyalini verdi.

Mekdad, Lübnan'ın Al-Mayadeen televizyonuna yaptığı açıklamada, "Katar ve Suudi Arabistan'ın terörizme verdikleri  desteği bırakmaları durumunda görüşmelerde yer almaları konusunu konuşuruz" ifadelerini kullandı.

İran'dan yakınlaşma sinyali

Öte yandan Dünya Ekonomik Forumu'nda konuşan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "İran ve Suudi Arabistan'ın birbirlerine düşmanca politikalar izlemesi için neden görmüyorum. Hatta Suriye, Yemen, Bahreyn ve diğer bölgelerde insanların sefil yaşam koşullarını iyileştirebilmemiz için beraber çalışabiliriz" dedi.

İran, ABD'nin Astana katılımına karşı İran, ABD'nin Astana katılımına karşı

 

Bu konularda ilginizi çekebilir