Suriye Ürdün arasında çatışma çıktı

Suriye ordusu ile Ürdün sınır birlikleri arasında çıkan çatışmada bir çocuk ölürken bir asker de yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AMMAN  - Suriye askerlerinin Ürdün'e geçmeye çalışan ailelere ateş açması sonucu Ürdün sınır birlikleri ile Suriye askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir çocuk ve bir asker yaralandı.  Ürdün'ün sınıra asker takviyesi yaptığı belirtildi. Çatışmada yaralanan çocuk daha sonra hayatını kaybetti.

Ürdün Hükümet Sözcüsü Semih Muayıda,  "Ürdün'e geçmek isteyen bir aileye Suriye askerleri tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir çocuk hayatını kaybetti" dedi.

Çatışmada yaralananların Remsa Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten Muayide, "Çocuk yaralı bir şekilde hastaneye kaldırılırken hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu. Çatışmada yaralanan Ürdün askerinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Başbakan Erdoğan: "Böyle bir şey bekliyorduk"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili olarak, "Böyle bir şey bekliyorduk" dedi. Başbakan Erdoğan, konakladığı Berkeley Otel'de basın mensuplarının sorusunu yanıtladı. Erdoğan, Suriye-Ürdün sınırında yaşanan çatışma ile ilgili sorulan soruya, "Böyle bir şey bekliyorduk" yanıtını verdi.

Daha sonra otelden ayrılan Başbakan Erdoğan, Türk girişimcilerin kurduğu Kahve Dünyası'na gelerek beraberindekilerle kahve içti. Erdoğan, burada bulunan Türk vatandaşlarıyla sohbet etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir