Suriye'de şiddetin tırmanışından şoke oldum

10 Nisan'a yaklaşırken Suriye hükümetinden taahhütlerini tam olarak yerine getirmesini isteyen Annan, şiddetin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

CENEVRE - BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan, Suriye'de şiddetin tırmanmasından "şoke olduğunu" belirtti.
Annan, yaptığı yazılı açıklamada, "Suriye'nin birçok kent ve kasabasında şiddet ve vahşetin tırmandığına ilişkin son bilgilerden şoke olduğunu" kaydetti.
Açıklamada Annan, "düşmanlıkların tamamen sona ermesi, insani yardımların ulaştırılabilmesi, Suriye halkının yasal talepleri ve endişeleri göz önüne alınarak siyasi süreç koşullarının oluşturulabilmesi için hepimiz hemen harekete geçmeliyiz" ifadesini kulandı.
10 Nisan'a yaklaşırken Suriye hükümetinden taahhütlerini tam olarak yerine getirmesini isteyen Annan, şiddetin tırmanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Annan, Suriye'de taraflara etkisi olan tüm ülkelere akan kanın durdurulması ve diyaloğun başlaması için harekete geçme çağrısında da bulundu.
BM Güvenlik Konseyi de bu hafta yayımladığı bir başkanlık açıklamasıyla, Suriye hükümetinin, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın, Suriye askerlerinin ve ağır silahlarının yerleşim yerlerinden çekilmesini de içeren 6 maddelik planını 10 Nisan'a kadar uygulamaya başlamasını benimsemişti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir