Suriye'den Lübnan'a hava saldırısı

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabası yakınlarına, Suriye savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda, Suriye içinden 40 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT- Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabası yakınlarına, Suriye ordusuna bağlı savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lübnan'ın sınır kasabası Arsal yakınlarına, Suriye savaş uçaklarıyla 3 hava saldırısı düzenlendi. Ülkenin kuzeyindeki Vadi Halid ve Beni Sahr bölgesindeki bazı kasabaların da bombardımana maruz kaldığı, bölgedeki evlerde ağır hasar meydana geldiği belirtildi.

Kızılhaç yetkilileri de saldırılarda Suriye içinden 40 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralıların Lübnan'ın sınır vilayeti Akkar'a bağlı Vadi Halid bölgesindeki hastanelere taşındığı, çok sayıda kişinin de çatışmalardan kaçarak Lübnan'a sığındığı belirtildi.

Lübnan makamlarından ise ölü ve yaralı sayısı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Lübnan'ın Suriye sınırında bulunan ve çok sayıda Suriyeli sığınmacının yaşadığı Arsal kasabası, sık sık Suriye ordusunun saldırılarına maruz kalıyor. 

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMMYK) verilerine göre Lübnan'da 962 bin kayıtlı mülteci bulunuyor. Lübnan makamları ise Suriyelilerin sayısının 1 milyon 300 bini aştığını kaydediyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir