Suudi Arabistan'da yeni gözaltı dalgası

Suudi Arabistan’daki 'yolsuzluk soruşturmalarında ikinci gözaltı dalgası başladı. Gözaltına alınanlar arasında, 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğu söyleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'da onlarca prens, devlet çalışanı ve iş adamının gözaltına alındığı yolsuzluk soruşturmasında ikinci dalga başladı. 

Reuters'a konuşan kaynaklar, operasyon kapsamında yeni gözaltılar olduğunu duyurdu ancak bu kişilerin kimliği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Bazı alt düzey devlet yetkililerini de kapsayan yeni gözaltı dalgasında, 2011'de ölen Veliaht Prens Sultan bin Abdulaziz'in yakınlarının da bulunduğu söyleniyor.

Suudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltındaSuudi Arabistan'ın en zengin ismi gözaltında

 Veliaht Prens'ten iş dünyasına güvence

Operasyon Suudi Arabistan'da değişim isteyen bazı kesimler arasında memnuniyetle karşılansa da, küresel iş çevrelerinde endişeye yol açmış durumda.

Gözaltına alınanlar arasında, Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olan ve Twitter'ın ikinci büyük ortağı olarak dünyada da tanınan Alwaleed bin Talal ile çok sayıda iş adamı bulunuyor. 1200'ü aşkın banka hesabı da operasyon kapsamında donduruldu. 

Operasyonları yöneten Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Suudi Arabistan Merkez Bankası ise, iş dünyasına güvence vererek, dondurulan hesapların kişilere ait olduğunu, ulusal ve uluslararası şirketlerin hesaplarına ise kesinlikle dokunulmayacağını vurguladı. 

Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli, Riyad'daki Ritz-Carlton Oteli, "dünyanın en lüks hapishanesi"ne dönüştü.